Grilovaná křidýlka v asijském stylu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Budete se až divit, jak dobře si tyto exotické chuti a vůně rozumějí s klasickou letní grilovačkou!

Suroviny

  • Kuřecí křídla 1 kg
  • Šalotka 2 ks
  • Limetka 2 ks
  • Cukr hnědý 3 lžíce
  • Citronová tráva 2 lžíce
  • Koriandr 1 hrst
  • Stroužek česneku 5 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Rybí omáčka 5 lžic
  • Zázvor čerstvý 2 lžíce
  • Olej sezamový 2 lžíce
  • Omáčka s cibulkou a česnekem Otma Gurmán 1 ks

Postup

  • 1

    >>Omáčka s cibulkou a česnekem 280g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Připravte si v mixéru marinádu z česneku, šalotky, bílých částí jarní cibulky, limetové šťávy, rybí omáčky, hnědého cukru, zázvoru, citronové trávy a oleje. Všechny suroviny rozmixujte na hladkou pastu.

     

  • 2

    Křidýlka si připravte do mísy, ve které se budou marinovat, a pečlivě do nich vetřete rozmixovanou směs. Zakryjte pokličkou nebo fólií a nechte uležet do druhého dne.

     

  • 3

    Druhý den vyjměte křidýlka z marinády a rozložte je buď na plech s pečicím papírem pro grilování v troubě, nebo rovnou na rošt zahradního grilu. Poté je 30 minut opékejte dozlatova. Během grilování je můžete potírat zbylou marinádou. Hotová křídla posypejte nasekaným koriandrem a podávejte s omáčkou s křupavou cibulkou a česnekem.

  • 4

    TIP

    • Charakteristická vůně sezamového oleje je pro asijskou kuchyni typická stejně jako použití arašídového oleje. Oba se dají sehnat v asijských obchodech. Pokud je budete nahrazovat obyčejným rostlinným olejem, můžete dodat křidýlkům autenticitu tím, že je před podáváním posypete aspoň sekanými burskými oříšky. 


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace