Grilovaný lilek se salsou caprese


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Rajče 2 ks
  • Bazalka 0.5 svazek
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Sýr mozzarella 100 g
  • Šťáva z limetky 2 lžíce
  • Olej olivový dle potřeby

Postup

  • 1

    Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Položíme je na papírové utěrky, osolíme a necháme "vypotit".

  • 2

    Mezitím připravíme salsu. Rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, nasekanou bazalku a ochutíme limetovou šťávou, dvěma lžícemi panenského olivového oleje, solí a pepřem. Necháme v chladu rozležet.

  • 3

    Lilek otřeme papírovým ubrouskem a potřeme směsí olivového oleje a utřeného česneku. Vložíme na rozehřátý gril a po obou stranách ogrilujeme. Grilovaný lilek podáváme se salsou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace