Grilovaný lilkový sendvič


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pažitka 2 lžíce
  • Citronová kůra z jednoho kusu
  • Vejce 2 ks
  • Strouhaný parmazán 30 g
  • Rajče 2 ks
  • Sýr kozí 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Strouhanka na obalení
  • Olej rostlinný na smažení

Postup

  • 1

    Lilky omyjeme a podélně nakrájíme na 16 plátků. Osolíme je a necháme asi 10 minut vypotit. Pak je osušíme a opečeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Omytá rajčata nakrájíme na 8 silnějších plátků.

  • 2

    V misce smícháme rozdrobený kozí sýr s pažitkou, citronovou kůrou, solí a pepřem. V jiné míse promícháme strouhanku s parmazánem. Do třetí misky rozklepneme vejce a prošleháme je se solí.

  • 3

    Na ogrilované plátky lilku rozetřeme část sýra, položíme na něj plátek rajčete a přiklopíme druhým plátkem lilku. Postup opakujeme, dokud nepřipravíme všechny sendviče. Pak je postupně obalíme ve vajíčku a ve strouhance s parmazánem. Smažíme je v pánvi na oleji z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Lilkové sendviče podáváme např. se zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace