Grilovaný losos s polníčkovým salátem a dresinkem ze zeleného jablka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Říká se, že jedno jablko denně je lepší než sto doktorů. Rozmixujte ho tentokrát do salátového dresinku a přidejte mu jako parťáka pečeného lososa. Získáte chutné lehké jídlo, které může nahradit i fitness trenéra.

Suroviny

Zálivka

  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Sůl dle chuti

 

  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Pepř dle chuti

Nezařazené

  • Filety z lososa 2 ks

 

  • Polníček 100 g

Postup

  • 1

    Lososové filety opláchněte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Pokapejte olivovým olejem, zlehka osolte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při teplotě 200 °C 12 minut. Dobu pečení se snažte nepřetahovat, aby maso nebylo vysušené.

  • 2

    Zatímco se losos peče, pusťte se do dresinku. Jablko (ideálně Granny Smith nebo jiná kyselejší odrůda) zbavte jadřince, ale neloupejte. Nakrájejte na menší kousky, nasypejte do mixéru a několika pulzy rozmixujte do hladka. Přidejte citronovou šťávu s nakrájenou šalotkou a znovu rozmixujte. Olej přidávejte po lžičkách a nechte mixér běžet, dokud dresink nebude mít hustou a hladkou konzistenci. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

  • 3

    Polníčkové listy operte a osušte. Připravte salátové porce na talíře, pokapejte zálivkou a přidejte upečený lososový filet.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace