Grilovaný mečoun s chilli omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Limetka 1 ks
  • Steaky z mečouna 4 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Česnek 5 stroužků
  • Cukr krystal 4 lžíce
  • Solamyl 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Chilli koření špetka

Postup

  • 1

    Cibuli, papriku a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme cukr na karamel a jakmile začne hnědnout, přisypeme pokrájenou zeleninu a krátce podusíme. Dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem. Podle potřeby přilijeme malé množství vody, provaříme a zahustíme solamylem. Podle chuti přidáme chilli koření. Krátce provaříme.

  • 2

    Steaky z mečouna osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na grilovací pánvi nebo na grilu steaky opečeme nejprve z jedné strany asi 2 minuty. Když se na mase objeví mřížka, obrátíme je a opečeme i z druhé strany.

  • 3

    Grilované steaky z mečouna přelijeme chilli omáčkou. Podáváme s nachos nebo tortillou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace