Grobská husa


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 3 hodin 30 minut
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Husa 3500 g
  • Mléko na omytí
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 60 g

Postup

  • 1

    Husu očistíme a alespoň 12 hodin před pečením ji důkladně nasolíme. Poté ji omyjeme v mléce.

  • 2

    Jablka opláchneme, osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a vložíme do husy. Husu dáme do keramického pekáče (prsíčky dolů), podlijeme ji vodou a pomalu pečeme při 160 °C. Během pečení ji přeléváme výpekem a podléváme dle potřeby vodou. Asi po 90 minutách husu otočíme, odebereme část sádla a husu pečeme ještě asi 90 minut doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C, aby se kůže vypekla dokřupava.

  • 3

    Část výpeku vydusíme na pánvi na tuk a orestujeme na něm mouku. Jíšku zalijeme vodou a necháme aspoň 15 minut provařit. Husu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podlijeme připravenou šťávou. Podáváme s bramborovými lokšemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace