Guacamole s chilli papričkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Avokádo 1 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Sůl dle chuti
  • Rajče 1 ks
  • Chilli papričky Hamé 3 ks
  • Lístky koriandru 1 hrst
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Zralé avokádo rozpulte po délce a vyjměte pecku. Jde to snadno, když do pecky zaseknete nůž a lehce pootočíte. Ze zralého plodu pecka snadno vyklouzne. Lžící vydlabejte dužinu a v míse ji vidličkou rozmačkejte. Pokud chcete mít guacamole úplně hladké, můžete dužinu rozmixovat v mixéru.

  • 2

    Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a kostičky rajčat. Z Hamé chilli papriček odstraňte semínka, nakrájejte je na malé kousky a také je přidejte k rozmačkanému avokádu.

  • 3

    Zakápněte limetovou šťávou a přidejte nasekané koriandrové lístky. Osolte a opepřete podle toho, jak to máte rádi, a pořádně promíchejte. Podávejte nejlépe hned a kukuřičnými nachos.

  • 4

    TIP! Kupujte pouze zralé plody, protože kvalita guacamole stojí a padá s kvalitou avokáda. Není jednoduché v obchodě poznat, co se skrývá pod slupkou. Jako základní vodítko použijte zrak a hmat – zralé avokádo je na pohmat měkké, ale ne kašovité. Neberte plody s poškozenou slupkou nebo skvrnami. Bohužel většinou u nás natrefíte na nedozrálé plody. Ty může zachránit, když je zabalíte na pár dní do papírového pytlíku a necháte dozrát při pokojové teplotě. Guacamole je nejlepší s nachos. Můžete vyzkoušet nabírat ho i nakrájenou zeleninou nebo namazat na chleba jako pomazánku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace