Gulášová polévka se sekanými rajčaty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí přední 500 g
  • Sádlo 2 lžíce
  • Hovězí vývar 1 l
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Brambory 500 g
  • Paprika červená 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Rajský protlak 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Majoránka 1 lžíce

Postup

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dohněda. Přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Pak ho posypeme mletou paprikou a krátce za stálého míchání osmahneme.

  • 2

    Přilijeme vývar, přidáme rajčata, nakrájené papriky a chilli papričku, česnek, protlak, bobkový list, sůl a pepř. Přiklopíme a vaříme pozvolna asi 40 minut, až je maso měkké.

  • 3

    Pak do polévky vložíme brambory nakrájené na kostičky a uvaříme je doměkka. Nakonec vyjmeme bobkový list a dochutíme majoránkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace