Hamburger v americkém stylu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

V hamburgeru by měly být opravdu jen prvotřídní suroviny a v jeho chuti byste je měli snadno poznat. Opečená šalotka dodá masu šťavnatost a klasický dresink dotáhne chuť k dokonalosti, která by obstála i v hamburgerovém ráji.

Suroviny

  • Maso hovězí mleté 700 g
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Worcestrová omáčka 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajče 1 ks
  • Sýr čedar 4 plátky
  • Dressing Tisíc ostrovů Otma Gurmán 1 ks
  • Šalotka 1
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Hrubá sůl dle chuti
  • Hamburgerové žemle 4 ks
  • Listy salátu 1 listy
  • Pancetta 4 plátky

Postup

  • 1

    Oloupané šalotky nakrájejte nadrobno a dejte je na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Pak ztlumte plamen a opékejte je pozvolna 20 minut za častého míchání. Až budou zlatavě hnědé, nechte je stranou zchladnout.

  • 2

    Pusťte se do přípravy masa. Do větší mísy přidejte k masu opečenou cibulku. Vyjměte ji z pánve opatrně bez přebytečného tuku. Směs osolte a opepřete. Navlhčete si ruce studenou vodou a začněte zapracovávat. Teprve potom přidejte strouhanku. Maso rozdělte na 4 díly a zformujte tlusté bochánky, každý asi tak 1,5 cm silný. Odložte je na talíř vyložený potravinou fólií a dejte na chvíli zchladnout do ledničky.

  • 3

    Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu. Pokud budete chtít do hamburgeru použít slaninu, ogrilujte ji z každé strany 2–3 minuty, až je pěkně zlatohnědá. Pak ji položte na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se zbavila přebytečné mastnoty. Burgery rozložte na rošt a grilujte je 5–8 minut po každé straně, aby byly středně propečené. Obracejte je jen jednou, v momentě, kdy půjdou oddělit od roštu, aniž by se na něj lepily. Chvilku před dopečením položte na každý hamburger plátek sýru a slaniny.

  • 4

    Housky rozkrojte a krátce je na grilu opečte – můžete nasucho nebo s pár kapkami olivového oleje. Při servírování dejte na spodní žemli salátový list, plátek rajčete a dresink. Na něj teprve položte burger se sýrem a slaninou. Můžete znovu dochutit dresinkem. Nakonec přiklopte horní polovinou opečené housky.

  • 5

    TIP! Pro pěkný mřížkový vzor pootočte maso v polovině pečení o 90 stupňů. Aby se hotový poskládaný hamburger nerozpadal, spíchněte ho při servírování velkým párátkem. Pokud chcete mít jistotu, že je maso dobře tepelně zpracované, můžete si to ověřit – hamburger je propečený, když jeho vnitřní teplota bude 71 stupňů. Použijte pro tyto účely teploměr na pečeni, který zabodnete ze strany do středu hamburgeru.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace