Houbové suflé


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Čerstvé houby 300 g
  • Sušená rajčata 6 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 5 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Strouhaný parmazán 60 g
  • Muškátový oříšek 1 špetka
  • Česnek 2 stroužky
  • Špenátové listy 150 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Mléko 100 ml
  • Máslo na vymazání
  • Petrželka 1 na ozdobu

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, houby očistíme, listy špenátu dobře propereme pod tekoucí vodou. Cibuli a sušená rajčata pokrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme. Špenát nasekáme nadrobno. Houby nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme houby s rajčaty a česnekem a orestujeme je. Nakonec vmícháme špenát. Směs osolíme, opepříme a odstavíme.

  • 3

    Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s mlékem. Přidáme mouku a vymícháme hladké řídké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Formičky na suflé vymažeme máslem a vysypeme asi polovinou parmazánu.

  • 4

    Zchladlou zeleninovou směs s houbami dobře promícháme s připraveným těstíčkem a zbylým parmazánem. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec do ní zlehka zapracujeme sníh z bílků a rozdělíme ji do formiček. Suflé pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova. Před podáváním můžeme ozdobit petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace