Houbový nákyp se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Čerstvé houby 300 g
  • Baby karotka 5 ks
  • Řapík celeru 1 ks
  • Mléko 250 ml
  • Bazalka 0.5 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo 3 lžíce
  • Kedlubna 1 ks
  • Žemle z předešlého dne 4 ks
  • Vejce 3 ks
  • Tymián 0.5 lžíce
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci rozpustíme tři lžíce másla a houby na něm podusíme. Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme ji do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

  • 2

    Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do velké mísy a zalijeme mlékem. Přidáme žloutky (bílky necháme stranou), nasekané bylinky, pepř, sůl, podušené houby, předvařenou zeleninu a vše promícháme. Bílky vyšleháme na pevný sníh a zlehka vmícháme do houbové směsi.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme zbylým máslem a naplníme připravenou směsí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Hotový nákyp krájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace