Hovězí birjání (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 250 g
  • Máslo rozpuštěné 40 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Hovězí zadní 400 g
  • Zázvor mletý 1 lžička
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Hovězí vývar dle potřeby
  • Rozinky 60 g
  • Jogurt bílý 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr mletý 2 lžičky
  • Kurkuma 2 lžičky
  • Hřebíček mletý 2 lžíce
  • Rajče 2 ks
  • Mandlové plátky 60 g
  • Vejce 2 ks

Postup

  • 1

    Rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vsypeme ji do 380 ml osolené vroucí vody, přiklopíme a na velmi mírném ohni ji podusíme na skus. Pak ji odklopíme, necháme vypářit a vidličkou ji načechráme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli s česnekem a chilli papričkou. Přidáme na jemné nudličky pokrájené maso a také ho osmahneme.

  • 3

    K masu přisypeme koření a vše ještě chvíli necháme restovat. Pak maso podlijeme vývarem, přidáme k němu pokrájená rajčata a pod pokličkou ho necháme dusit.

  • 4

    Když je maso měkké, přisypeme rozinky, nasucho opražené mandle a rýži. Vše prohřejeme a zjemníme jogurtem, dle potřeby dochutíme a odstavíme. Na talíři doplníme birjání vařeným vejcem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace