Hovězí guláš s kysaným zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hovězí plec 750 g
  • Cibule 2 ks
  • Zelí kysané 300 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Paprika zelená 1 ks
  • Sádlo 80 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Kmín dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana zakysaná 200 g

Postup

  • 1

    Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Do kastrolku dáme sádlo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme a zasypeme paprikou. Přidáme kmín, utřený česnek, sůl a nakonec nakrájené maso. Ze všech stran ho osmahneme, přiklopíme pokličkou a za občasného podlévání dusíme do poloměkka.

  • 2

    Pokud je zelí příliš kyselé, propláchneme ho a pak přidáme k masu. Papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a přimícháme do guláše. Přilijeme tolik vody, aby bylo vše dobře zakryto a dusíme doměkka. Před podáváním přilijeme do guláše zakysanou smetanu a krátce povaříme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace