Hovězí kýta s rajskou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí kýta 800 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Celer 150 g
  • Petržel 1 ks
  • Rajský protlak 200 g
  • Nové koření 5 kuliček
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Bobkový list 2 ks
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Cukr krupice dle chuti

Postup

  • 1

    Kýtu očistíme, svážeme provázkem, osolíme a opepříme. Cibuli i kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme ho a ve výpeku opečeme připravenou zeleninu.

  • 2

    Do zeleninového základu přidáme protlak a krátce ho orestujeme. Zalijeme ho asi litrem vody a přidáme opečenou kýtu, sůl, pepř a další koření. Maso uvaříme doměkka, vyjmeme ho a uchováme v teple.

  • 3

    Zeleninu s vývarem propasírujeme přes sítko a znovu přivedeme k varu. Pak omáčku zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě asi 15 minut provaříme. Nakonec ji dochutíme trochu cukrem. Maso nakrájíme na plátky a rozdělíme s omáčkou na talíře. Podáváme ho s houskovým knedlíkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace