Hovězí nudličky dušené s mrkví, kedlubnou a hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mrkev 200 g
  • Pórek 200 g
  • Olej rostlinný 50 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Jogurt bílý 250 ml
  • Kopr dle chuti
  • Kedlubna 200 g
  • Hovězí zadní 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Karotku, kedlubny a pórek očistíme, omyjeme a osušíme. Karotku a pórek nakrájíme na kolečka, kedlubny nejprve na čtvrtky a pak na plátky. Hovězí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na nudličky, za stálého míchání orestujeme na rozehřátém oleji a osolíme.

  • 2

    Přidáme zeleninu, promícháme ji s masem a krátce osmahneme. Potom směs podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme ji a za občasného míchání na mírném ohni dusíme doměkka.

  • 3

    Mezitím si připravíme jogurtový dip. Česnek oloupeme, utřeme a vmícháme do jogurtu společně s nadrobno nasekanou pažitkou či koprem. Dip podle chuti osolíme.

  • 4

    Na závěr do masovo-zeleninové směsi vmícháme sterilovaný hrášek a krátce podusíme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Hotový pokrm polijeme lžící jogurtového dipu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace