Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hovězí kýta 600 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný
  • Máslo 1 lžíce
  • Anglická slanina 50 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Bobkový list dle chuti
  • Petrželka dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Víno červené 200 ml
  • Žampióny 150 g
  • perličková cibulka 24 ks
  • Mouka hladká 2 lžičky
  • Tymián dle chuti
  • Hovězí vývar 200 ml

Postup

  • 1

    Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na nudličky. Nudličky osolíme, opepříme a vložíme do misky. Poklademe je na kolečka pokrájenou cibulí, pokapeme olejem, zalijeme vínem a několik hodin necháme proležet.

  • 2

    Na rozpuštěném másle na pánvi opečeme očištěné, na plátky pokrájené žampiony. Slaninu nakrájíme na čtverečky a ve větším hrnci orestujeme na troše oleje dozlatova. Přidáme oloupané cibulky a opečeme je.

  • 3

    Slaninu s cibulkami vyjmeme z hrnce a ve výpeku orestujeme okapané maso a prolisovaný česnek. Vše zaprášíme moukou, zalijeme přecezenou marinádou a 3 minuty dusíme.

  • 4

    K masu přidáme svazek bylinek, vlijeme vývar a dusíme doměkka. Těsně před koncem odstraníme bylinky a vmícháme slaninu s cibulkami a žampiony. Prohřejeme a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace