Hovězí řezy tagliata


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej olivový dle potřeby
  • Rozmarýn dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Cherry rajčátka 8 ks
  • Hovězí svíčková 800 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Ruccola na ozdobu

Postup

  • 1

    Špalík masa rozdělíme na čtyři stejně velké bifteky. Opečeme je na grilu (v tomto případě je potřeme olejem z obou stran) nebo v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme snítky rozmarýnu a 4 stroužky česneku, které maso pěkně provoní. Maso pečeme 4 minuty z každé strany (mělo by být krvavé, maximálně medium - tj. středně propečené).

  • 2

    Když je hotové, pokapeme je olejem, osolíme, opepříme a necháme všechny chutě chvilku v teple spojit.

  • 3

    Na talíře rozdělíme natrhanou rukolu a nakrájená rajčátka. Pak svíčkové řezy vyndáme z pánve a nakrájíme na tenké, trochu šikmé plátky. Celou porci pokrájeného masa rozložíme na rukolu. Dozdobíme rozmarýnem. Jako příloha se hodí bruschetta nebo foccacia (k nimž ještě smícháme v mističce lžíci olivového oleje s octem a podle italského stylu si v něm můžeme pečivo namáčet).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace