Hovězí steak s omáčkou chimichurri


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Omáčka

  • Petrželka 1 svazek
  • Česnek 8 stroužků
  • Ocet vinný 4 lžíce

 

  • Cibulka jarní 4 ks
  • Sušené chilli papričky 0.5 lžička
  • Olej olivový 8 lžic

Maso

  • Vysoký roštěnec 800 g
  • Sůl dle potřeby

 

  • Olej olivový dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Petrželku opláchneme, osušíme, zbavíme stonků a dáme do mixéru. Přidáme očištěné jarní cibulky, oloupaný česnek, chilli papričky, olej a ocet. Vše rozmixujeme a omáčku necháme dvě hodiny při pokojové teplotě odležet.

  • 2

    Roštěnec očistíme a rozkrojíme na čtyři stejné plátky. Osolíme je, opepříme a potřeme olejem. Položíme je na rozpálený gril a z každé strany opékáme asi 3 minuty.

  • 3

    Po upečení necháme maso minutu odležet (zatáhne se a při krájení nevyteče šťáva). Steaky podáváme s omáčkou chimichurri.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace