Hovězí teriyaki (Japonsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hovězí zadní 500 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 6 lžic
  • Cukr krystal 1.5 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Nať z jarních cibulek 4 ks
  • Hovězí vývar 300 ml
  • Mirin víno 6 lžic
  • Chilli paprička 1 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 2 lžičky

Postup

  • 1

    Hovězí maso očistíme a na chvíli uložíme do mrazáku, aby částečně ztuhlo. Pak ho ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi smícháme vývar se sójovou omáčkou, vínem a cukrem. Směs několik minut povaříme.

  • 3

    Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Chilli papričku nasekáme nadrobno. Vše společně se zázvorem přidáme do pánve a také chvilku povaříme.

  • 4

    Do pánve vsypeme plátky masa a na dlouhé nudličky nakrájenou cibulovou nať a krátce je podusíme. Směs dle potřeby dochutíme a odstavíme. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace