Hovězí závitky plněné brynzou




Suroviny

  • Anglická slanina 200 g
  • Uvařené brambory 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr brynza 100 g
  • Petrželka 2 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Masový vývar 300 ml
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Hovězí roštěná 600 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Hořčice 2 lžíce
  • Slanina uzená 100 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Smetana zakysaná 250 g

Postup

  • 1

    Slaninu a oloupanou bramboru nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm slaninu, přidáme bramboru a krátce orestujeme. Osolíme, vmícháme vejce a odstavíme. Pak přidáme brynzu a nasekanou petrželku.

  • 2

    Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme hořčicí a poklademe připravenou směsí. Stočíme do závitků a upevníme párátkem nebo jehlou.

  • 3

    Závitky naskládáme do pekáčku. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle dohněda. Zalijeme asi 200 ml vody, krátce povaříme a nalijeme na závitky do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme při 180 °C doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem.

  • 4

    Hotové závitky vyjmeme, výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Povaříme a nakonec do šťávy vmícháme kysanou smetanu, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace