Hrášková polévka s kozím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Potěšte své chuťové pohárky jemnou jarní polévkou z mladého hrášku. Čerstvý kozí sýr a řeřicha se postarají o trochu pikantní tón.

Suroviny

  • Hrášek 500 g
  • Šalotka 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Čerstvý kozí sýr 100 g
  • Pórek 1 ks
  • Máslo 1 lžíce
  • Zeleninový vývar 750 ml
  • Pepř dle chuti
  • Řeřicha na ozdobu

Postup

  • 1

    Šalotku nasekejte nadrobno, bílou část pórku pečlivě omyjte a nakrájejte. Rozpusťte v kastrolu máslo s olivovým olejem a opečte na něm nejprve šalotku. Po 5 minutách pozvolného restování přidejte na dalších 5 minut pórek. Nezapomeňte míchat. Přisypejte čerstvý nebo mražený hrášek, zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit.

  • 2

    Základ polévky nechte trochu zchladnout a pak ho propasírujte. Můžete také požít tyčový mixér, ale při pasírování se do hotové polévky nedostanou slupky hrášku a krém je jemnější. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle potřeby.

  • 3

    Při podávání ozdobte každou porci nadrobeným kozím sýrem a čerstvou řeřichou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace