Hříbkové rizoto


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Hřiby 250 g
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Strouhaný parmazán 40 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Rýže bílá 400 g
  • Máslo 50 g
  • Tymián na ozdobu

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hlubší pánvi osmahneme na olivovém oleji. Přimícháme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Přidáme houby, oloupaný a pokrájený česnek, osolíme a restujeme asi 5 minut.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vývar a necháme ho probublávat. Do pánve pak přilijeme tolik vývaru, aby byla rýže potopená, a mícháme, dokud se nevstřebá. Poté přilijeme další část vývaru a takto postupujeme asi 15-20 minut.

  • 3

    Rizoto odstavíme, na závěr přimícháme máslo a parmezán. Před podáváním dozdobíme snítkami tymiánu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace