Hrušková pizza


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Hruška 4 ks
  • Citron 1 ks
  • Cukr moučka 40 g
  • Hera 50 g

 

  • Voda 300 ml
  • Sýr Lučina 250 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl 1 špetka
  • Olej olivový 3 lžíce

 

  • Sušené droždí 1 sáček
  • Med 2 lžíce
  • Vlažná voda 100 ml

Nezařazené

  • Meduňka 4 stonky

 

  • Tymián 4 stonky

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy. Přidáme sušené droždí a sůl a dobře promícháme. Přidáme med, olej a vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.

  • 2

    Hrušky omyjeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Pak je nakrájíme na plátky a vložíme do kastrůlku s vodou a šťávou z půlky citronu. Povaříme asi 3 minuty a vyjmeme.

  • 3

    Lučinu smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a dochutíme citronovou šťávou. Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme na ovál dlouhý asi 30 cm a položíme na plech potřený rozpuštěnou herou.

  • 4

    Povrch těsta potřeme rozpuštěnou herou, pak rozetřeme polovinu tvarohové náplně a rozložíme polovinu plátků hrušek. Povrch posypeme nasekanou meduňkou a lísky tymiánu. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Druhou pizzu připravíme stejným způsobem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace