Hruškové koláčky se zázvorem a meduňkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Nevinné české hrušky umějí být velmi zábavné. Smíchejte je se zázvorem, čerstvou meduňkou a doplňte smetanovým krémem v překvapivý dezert pozdního léta.

Suroviny

  • Listové těsto 1 balení
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Zázvor čerstvý 2 cm
  • Meduňka dle chuti
  • Sýr Lučina 250 g
  • Kompot hruškový Vasco da Gama 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžíce

Postup

  • 1

    Nejdřív si naložte hrušky, aby se chuti stihly trochu prolnout. Slijte kompot a hrušky nechte okapat. Nakrájejte na kostičky, smíchejte s nastrouhaným zázvorem, citronovou šťávou a nasekanou meduňkou.

  • 2

    Listové těsto nechte trochu povolit při pokojové teplotě a rozválejte. Nakrájejte na obdélníčky zhruba 7 x 15 cm a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje trochu přihrňte, aby tvarohová směs nevytékala. Střed několikrát propíchněte vidličkou.

  • 3

    Prošlehejte tvaroh s lučinou a přidejte větší polovinu hrušek bez nálevu. Směsí naplňte koláčky a ozdobte na povrchu zbývajícími hruškami. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí v troubě rozehřáté na 180 °C.

  • 4

    TIP! Když propícháte střed koláčku vidličkou, zůstane při pečení slabý a nafouknou se jenom okraje. Zkuste hrušky seznámit se zmrzlinou – v parném létě získáte osvěžující dezert.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace