Husí prsa na česneku s kukuřicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Husí prsa 800 g
  • Sušený česnek dle chuti
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Kukuřice sterilovaná 180 g
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Pažitka 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Zeleninový vývar 200 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Husí prsa zbavíme kůže, očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme je a potřeme česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Vložíme husí prsa a zprudka je ze všech stran opečeme. Pak maso podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Podle potřeby podléváme.

  • 3

    Mrkev očistíme, nakrájíme na větší kolečka a přidáme společně se sterilovanou kukuřicí k masu. Dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec k masu přidáme jogurt a nasekanou pažitku. Promícháme a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace