Italská roláda s datlemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Italská slanina 200 g
  • Strouhaný parmazán 50 g
  • Datle vypeckované 150 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Masový vývar 300 ml
  • Brambory 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Rozmarýn 2 snítky
  • Vepřová kýta 1000 g
  • Víno červené 300 ml

Postup

  • 1

    Polovinu slaniny nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Vidličkou je rozmačkáme a promícháme je s orestovanou slaninou, parmazánem, polovinou nasekaného rozmarýnu a 100 g datlí pokrájených na malé kousky. Směs dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Kýtu očistíme, rozřízneme na plát a přes potravinovou fólii ji rozklepeme. Osolíme ji a rozprostřeme na ni nádivku. Pak ji svineme. Roládu obalíme zbylými plátky slaniny a převážeme provázkem. Pod provázek vložíme zbylou snítku rozmarýnu.

  • 3

    Roládu vložíme do pekáčku a podlijeme ji vývarem. Přidáme zbylé datle. Vše zakryjeme alobalem a v troubě při 200 °C necháme péct asi hodinu. V polovině doby pečení odstraníme alobal.

  • 4

    Víno svaříme na polovinu. Když je maso měkké, přilijeme je do pekáčku. Šťávu dochutíme solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace