Italské mašličky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Máslo 170 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Mouka hladká 280 g

 

  • Cukr moučka 180 g
  • Vejce 3
  • Kakao 20 g

Náplň

  • Čokoláda hořká 150 g
  • Marcipán 100 g

 

  • Rum 1 lžíce
  • Máslo 150 g

Nezařazené

  • Červené potravinářské barvivo

 

Postup

  • 1

    Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně zašleháme vejce a lehce vmícháme prosátou mouku. Polovinu těsta naplníme do cukrářského sáčku. Do zbylého těsta vmícháme kakao a dáme ho do druhého sáčku.

  • 2

    Ze světlého těsta nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem půlku mašličky, tmavým těstem doplníme mašličku tak, aby se obě části lehce překrývaly. Pečeme při 180 °C asi 12 minut a necháme vychladnout.

  • 3

    Máslo vyšleháme do pěny. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, přišleháme do másla a ochutíme rumem. Krém dáme do sáčku s řezanou trubičkou a vždy dvě mašličky jím slepíme.

  • 4

    Marcipán propracujeme a část obarvíme načerveno. Modelujeme bílé a červené provázky, kterými mašličky převážeme. Z provázků vytvoříme i marcipánové mašličky na ozdobení.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace