Italské rizoto s hráškem a parmskou šunkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Řapík celeru 2 ks
  • Máslo 100 g
  • Bílé víno 200 ml
  • Hrách zelený 100 g
  • Tymián 1 snítka
  • Česnek 2 stroužky
  • Parmská šunka 100 g
  • Rýže kulatozrnná 400 g
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Strouhaný parmazán 120 g

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a usekáme najemno. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme nadrobno. Polovinu plátků parmské šunky nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci se silným dnem rozpustíme polovinu másla, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, celer i parmskou šunku a vše krátce zprudka orestujte. Pak plamen ztlumíme a zeleninu dusíme doměkka.

  • 3

    Na orestovaný základ vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak rýži zalijeme vínem. Vaříme, dokud se víno úplně nevsákne do rýže nebo nevyvaří.

  • 4

    Teprve nyní vlijeme do rýže první naběračku zeleninového vývaru a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postupně po naběračkách přiléváme další vývar a rýži uvaříme téměř doměkka.

  • 5

    Mražený hrášek necháme roztát v pokojové teplotě. Přidáme ho do téměř hotové rýže společně s pokrájeným zbytkem parmské šunky. Promícháme a ještě minutu povaříme.

  • 6

    Hotovou rýži odstavíme z plotny. Přidáme zbylé máslo, nastrouhaný parmazán a ještě jednou promícháme. Na talíři rizoto ozdobíme tymiánem a lupínky parmazánu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace