Italské rizoto s husími játry


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Řapík celeru 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Víno bílé 200 ml
  • Čerstvé houby 150 g
  • Petrželka na ozdobu
  • Česnek 2 stroužky
  • Zeleninový vývar 1000 ml
  • Máslo 100 g
  • Rýže Arborio 400 g
  • Husí játra 300 g
  • Sýr parmezán 120 g

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Řapík celeru omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vše orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přisypeme propláchnutou a okapanou rýži a krátce ji za stálého míchání opékáme.

  • 2

    Rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Pak přilijeme jednu naběračku zeleninového vývaru a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.

  • 3

    Husí játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky a opečeme je společně s játry na troše oleje. Vložíme je do rizota a zlehka promícháme.

  • 4

    Hotové rizoto odstavíme, přidáme máslo a část nastrouhaného parmezánu a ještě jednou promícháme. Rizoto rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace