Italské rösti s řeřichou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 800 g
  • Muškátový oříšek špetka
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Salát radicchio 1 ks
  • Petrželka 1 hrst
  • Sýr parmezán 80 g
  • Řeřicha 2 hrsti
  • Sůl dle potřeby
  • Řapík celeru 4 ks
  • Olej řepkový 1 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. K bramborám přidáme parmazán, muškátový oříšek a řeřichu. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a naběračkou do ní vlijeme část bramborové směsi. Bramborovou směs rozetřeme po pánvi a naběračkou trochu upěchujeme. Placku upečeme z obou stran dozlatova. Pak ji přendáme na savý ubrousek a ze zbylé hmoty připravíme další placky.

  • 3

    Řapíkatý celer i čekanku očistíme. Vše nakrájíme na jemné nudličky, vsypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a promícháme. Přidáme petrželku. Salát podáváme k bramboráčkům.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace