Italský guláš na kari s polentou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Telecí kýta 800 g
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Kari 2.5 lžičky
  • Zeleninový vývar 300 ml
  • Paprika červená 2 ks
  • Brambory 500 g
  • Bazalka dle chuti
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Mouka hladká dle potřeby
  • Česnek 4 stroužky
  • Máslo 80 g
  • Sůl dle potřeby
  • Víno bílé 200 ml
  • Rajský protlak 50 g
  • Paprika zelená 1 ks
  • Instantní polenta 120 g
  • Tymián dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme 400 ml vody a přivedeme ji k varu. Přisypeme polentu a za stálého míchání vaříme 3 minuty, pak vmícháme máslo a nasekané bylinky. Polentu rozetřeme na plech vymazaný olejem a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, česnek i mrkev.

  • 3

    Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky, které obalíme v hladké mouce. Jakmile začne cibule v hrnci hnědnout, přidáme maso a opečeme ho.

  • 4

    K masu vmícháme kari koření a mletou papriku. Krátce orestujeme a vše zalijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme rajský protlak, sůl a pepř a za občasného míchání vaříme asi 40 minut.

  • 5

    Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na větší kousky. Oboje přidáme k masu a vaříme ještě asi 20 minut, až jsou brambory i maso měkké.

  • 6

    Zatuhlou polentu nakrájíme na čtverečky a opečeme je na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Hotový guláš dochutíme solí a pepřem a podáváme s opečenou polentou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace