Italský králík po myslivecku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Králík 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 4 stroužky
  • Šalvěj snítka
  • Olivy černé hrst
  • Rajský protlak 70 g
  • Bageta 1 ks
  • Mořská sůl dle potřeby
  • Mouka hladká na obalení
  • Olej olivový 100 ml
  • Rozmarýn snítka
  • Víno bílé 100 ml
  • Sterilovaná rajčata 300 g

Postup

  • 1

    Králíka rozdělíme na porce, osolíme ho, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj česnek a opékáme ho asi minutu, dokud česnek nezezlátne.

  • 2

    Česnek vyjmeme a na ochuceném česnekovém oleji opečeme ze všech stran jednotlivé porce králíka. Přidáme bylinky, olivy a zalijeme vše vínem. Protlak rozmícháme ve 100 ml vlažné vody a vlijeme ho společně se sterilovanými rajčaty do pánve. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 45 minut doměkka.

  • 3

    (Rada: Dokonale šťavnaté maso získáme, když králíka budeme na malém plameni pozvolna dusit dvě hodiny.) Když je králík měkký, dle potřeby ho dosolíme. Podáváme s křupavou bagetou nebo italským bílým chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace