Jablečné lívance


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hrubá krupice 40 g
  • Žloutek 1 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Bílek 1 ks
  • Smetana zakysaná 250 ml
  • Cukr skořicový na posypání
  • Mléko 500 ml
  • Cukr krupice 20 g
  • Kypřící prášek 0.5 lžička
  • Malinová marmeláda 200 g
  • Cukr moučka na posypání

Postup

  • 1

    Krupici nasypeme do teplého mléka a necháme asi hodinu nabobtnat. Přidáme žloutek, cukr, nastrouhaná jablka, prosátou mouku s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku.

  • 2

    Lívanečník vymažeme olejem a upečeme malé lívance. Hotové lívance potřeme marmeládou, ozdobíme zakysanou smetanou a lehce posypeme skořicí a moučkovým cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace