Jablečný koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Tuk 125 g
  • Rum 2 lžíce
  • Extra Jam rybízový Hamé 3 lžíce
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 25 g
  • Citron 1 ks
  • Světlé pivo 150 ml

Postup

  • 1

    Prosijeme mouku,přidáme sůl a nastrouháme tuk a pak pomalu přiléváme pivo dle potřeby až vznikne hladké tvárné těsto. Těsto vyválíme cca na 1/2 cm a přemístíme do vymazané formy na koláč. Oloupaná jablka nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronem a stejnoměrně rozložíme na těsto. Pak dáme na náplň kousky másla a vanilkový cukr. Dáme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.

    Džem prohřejeme v mikrovlnce s alkoholem a směsí potřeme upečený koláč, dostane tak krásný lesk. Doporučuji jíst ještě teplý.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace