Jáhlové škubánky se špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Jáhly 250 g
  • Sůl 1 špetka
  • Olej na smažení na smažení
  • Mléko 500 ml
  • Mouka polohrubá 150 g

Postup

  • 1

    Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou. Poté je propláchneme vodou studenou a na sítku je necháme okapat.

  • 2

    Do hrnce vlijeme mléko, osolíme ho a přivedeme k varu. Přisypeme jáhly a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.

  • 3

    Kaši zahustíme polohrubou moukou, ještě krátce povaříme a odstavíme ji.

  • 4

    Když trochu zchladne, vytvarujeme z ní malé placičky, které na rozehřátém oleji nebo másle na pánvi opečeme dozlatova. Škubánky podáváme s dušenou zeleninou nebo posypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace