Jáhly s pečenými jablíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jáhly 200 g
  • Máslo dle potřeby
  • Skořice celá na ozdobu
  • Mléko 400 ml
  • Sůl špetka
  • Cukr skořicový dle chuti
  • Meduňka na ozdobu

Postup

  • 1

    Jáhly opereme, dvakrát spaříme vařící vodou a necháme okapat. Do kastrůlku se silným dnem nalijeme 500 ml vody. Lehce ji osolíme, přivedeme k varu a vsypeme do ní jáhly. Na velmi mírném ohni je vaříme, dokud se do nich nevstřebá všechna tekutina. Poté po částech přiléváme mléko a jáhly dovaříme doměkka.

  • 2

    Jablka omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a jablka na něm opečeme.

  • 3

    Jáhly rozdělíme do misek, doplníme opečenými jablky, posypeme skořicovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Můžeme je ozdobit ještě svitkem skořice a meduňkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace