Jahodová kolečka s citrónovou polevou




Užíváte si vánoční pečení a rádi objevujete nové druhy a kombinace? Kolečka z křehkého máslového těsta vás určitě nadchnou. Naplněné voňavou jahodovou zavařeninou a polité příjemně nakyslou citronovou polevou jsou jednoduše neodolatelné.

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1 špetka

 

  • Cukr moučka 80 g
  • Máslo 220 g
  • Kůra z citronu 1 lžička

Poleva

  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Zdobení na ozdobu
  • Cukr moučka 200 g

 

  • Voda 2 lžíce
  • Extra Jam jahoda Hamé Sweet 120 g

Postup

  • 1

    >>EXTRA JAM JAHODA 250 G koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Zapracujte vajíčko, poté přidejte také hladkou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a malou špetku soli. Dobře propracujte na jemné hladké těsto. Uhlaďte do bochánku, zabalte do fólie na potraviny a dejte zhruba na půl hodiny do lednice, aby těsto trochu zatuhlo.

     

  • 2

    Vychlazené těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm a vykrajujte kolečka. Opatrně je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem – nejlépe to jde ostrým nožem. Nemusíte mezi kousky pečiva nechávat velké rozestupy, protože pečením moc nenabudou. Vložte do trouby vyhřáté na 180 oC a pečte 8 minut dozlatova.

     

     

  • 3

    Upečená kolečka nechte vychladnout a potom je slepujte Jahodovým extra jamem.

     

  • 4

    Na polevu smíchejte v misce vodu a citronovou šťávu. Cukr prosijte, abyste se zbavili hrudek. Postupně ho přisypávejte do misky a třete metličkou, až poleva získá hustou a zároveň tekutou konzistenci. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu citronové šťávy.

     

  • 5

    Hotovou polevou ihned potírejte slepená kolečka a případně posypejte zdobením. Nechte odpočívat do druhého dne, aby poleva dobře zaschla.

     

     

  • 6

    TIP!

    • Lesklá citronová poleva je sama o sobě pěkná a můžete klidně cukroví nechat bez zdobení. Anebo minimalisticky zkuste jen pár hoblinek citronové kůry.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace