-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>ZNOJMIA Pikantka Pod masíčko 340g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Na lasagnové těsto
350 g hladké mouky
4 vejce
hrst baby špenátu
lžička kurkumy
100 ml oleje
sůl
Na náplň
lžíce oleje
500 g mletého hovězího
½ cibule
sklenice Znojmia Pod masíčko Pikantka
100 g sýru ricotta
sůl a pepř
lžička sušené bazalky
lžička oregana
hrst strouhaného cheddaru
Na ozdobu
hrst jarní cibulky
Nejprve si připravíte žluté těsto. Rozkvedlejte 2 vejce s kurkumou a vlijte do 175 g hladké mouky a spolu s 50 ml oleje a špetkou soli vypracujte nelepivé těsto. Na druhé - zelené těsto smíchejte dvě vejce s lístky špenátu a rozmixujte tyčovým mixérem. Vlijte do zbylého množství hladké mouky, přidejte zbylý olej a špetku soli. Vypracujte druhé těsto. Nechte obě těsta 30 minut odležet v chladu
Mezitím si připravte masovou směs. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji nechte zesklovatět. Přidejte mleté maso, osolte a přidejte koření. Jakmile je maso hotové, přidejte zeleninovou směs Znojmia Pod masíčko Pikantka a vařte zhruba 5 minut.
Obě těsta rozválejte na tenké placky (cca 4 mm). a vykrájejte čtverce (zhruba 10x10 cm). A dejte na 2 minuty do vroucí osolené vody.
Připravte si formu na muffiny. Vymažte ji olejem a každý košíček vrstvěte následovně. Formičku vyložte zeleným plátkem lasagní, přidejte masovou směs, lžičku ricotty, překryjte žlutým plátkem lasagní, přidejte opět masovou směs a posypte strouhaným cheddarem.
Připravené košíčky vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 12-15 minut.
Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou.