Jarní rozkvetlá roládka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 3 lžíce
  • Cukr krystal 3 lžíce
  • Vejce 5 ks
  • Jahodová marmeláda 1 dle potřeby
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vanilkový puding 1 ks
  • Zdobení 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Uděláme klasickou roládu, vyšlehat bílky na tuhý sníh, žloutky vyšlehat s cukry, přidat mouku, prášek do pečiva a zlehka přimíchat sníh z bílků. Dávám péct na pečíčí papír, který zlehka pomažu olejem - jde pak krásně odlepit. Peču zhruba 7min. při teplotě 180stupňů. Vyndám, hned sroluji na novém a pocukrovaném pečícím papíře do ruličky a počkám až vychladne. Mezitím si připravíme krém - pro rychleší přípravu používám z prášku, který se dělá jen s mlékem a cukrem. Místo krému lze použít i šlehačka nebo klasický krém z pudinku, másla a cukru. Roládu uvnitř potřu jahodovým džemem Hamé - je nejlepší, dám 2 banány a sroluji. Povrch pomažu silně krémem a jarně dozdobíme barevnou rýží a ovocem ze želé! Mňamka, rychlá, jednoduchá a výborná!!!


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace