Jarní zeleninový salát s tuňákem a vařenými vajíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Superjednoduchý salát, na který budete recept číst jenom jednou - pak už ho můžete připravovat zpaměti. Až vám dojde velikonoční zásoba vařených vajíček, vyzkoušejte ho třeba s křepelčími.

Suroviny

Nezařazené

  • Směs listových salátů dle chuti
  • Kapary 2 lžíce
  • Cibulka jarní 2 ks

 

  • Vejce uvařené natvrdo 4 ks
  • Tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama 2 sklenice
  • Sušená rajčata v oleji 8 ks

Zálivka

  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Šťáva z citronu z jednoho kusu
  • Sůl dle chuti

 

  • Olej olivový 100 ml
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Salátové listy pečlivě omyjte a osušte, například v salátové odstředivce. Natrhejte na kousky a dejte do salátové mísy.

  • 2

    Připravte další suroviny - vajíčka oloupejte, tuňákové filety a kapary slijte, sušená rajčata nakrájejte na plátky. Smíchejte se salátem a vajíčka naaranžujte navrch.

  • 3

    Suroviny na zálivku pořádně prošlehejte a zalijte salát. Podávejte s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace