Jednoduchý mřížkový koláč s malinovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Listové těsto 1
  • Bazalka nasekaná 1
  • Cukr moučka 1
  • Malinový džem 1
  • Panenský olivový olej 1

Postup

  • 1

    Listové těsto rozválejte na 1cm plát. Z těsta vykrojte kola a ze zbytku nařežte 1cm proužky. 

  • 2

    Troubu rozpalte na 180 stupňů. Bazalku rozmixujte s kapkou olivového oleje a smíchejte s džemem. 

  • 3

    Těsto potřete džemovou směsí a poklaďte na něj pruhy. Džem nenatírejte až k okrajům, aby vám nevytekl.

  • 4

    Dejte do trouby a pečte cca 15 minut, dokud nebudou koláče zlatavé. Vychladlý koláč posypte moučkovým cukrem.


Nahrávám