Jehněčí guláš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Slanina 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Kmín 1 lžička
  • Zelí kysané 300 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Jehněčí plec 600 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Hovězí vývar 500 ml
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Mletá paprika pálivá špetka

Postup

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme pomalu v kastrolu rozpustit. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Ochutíme je solí, pepřem, dáme do kastrolu a ze všech stran opečeme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme do kastrolu společně s paprikou a kmínem. Velmi krátce opečeme.

  • 3

    Pak maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 35 minut. Přidáme zelí a zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.

  • 4

    Povaříme ještě asi 15-20 minut. Hotový guláš dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ho můžeme posypat špetkou pálivé papriky a ozdobit bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace