Jehněčí kari (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Římský kmín mletý 0.5 lžička
  • Hřebíček špetka
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Jehněčí kýta vykostěná 800 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Jogurt bílý 200 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Kurkuma 1 lžička
  • Kardamom špetka
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Zeleninový vývar na podlití
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Cibule i česnek oloupeme. Jednu cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Dáme je do mísy, promícháme s kořením a nastrouhaným zázvorem.

  • 2

    Kýtu očistíme a nakrájíme na kusy. Dobře je ve směsi obalíme a necháme v chladu 2 hodiny odležet.

  • 3

    Druhou cibuli nakrájíme na osminky a opečeme ji v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme odleželé maso i s kořenicí směsí a opečeme ho. Přimícháme nakrájenou chilli papričku, kýtu podlijeme vývarem, osolíme ji a dusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar. Pak přidáme jogurt s máslem a pokrm ještě krátce podusíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace