Jehněčí kotlety se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jehněčí kotlety 8 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 6 lžic
  • Cuketa 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Pepř drcený barevný špetka
  • Saturejka snítka
  • Limetka 1 ks
  • Fenykl 1 lžička
  • Paprika červená 1 ks
  • Brambory 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Řecké koření na souvlaki 0.5 lžička

Postup

  • 1

    Kotletky omyjeme a očistíme. Limetku důkladně omyjeme a kůru nastrouháme. Pak ji rozpůlíme a do misky s kůrou vymačkáme šťávu. Přidáme olivový olej a fenyklová semínka. Touto marinádou potřeme kotletky z obou stran a necháme je uležet alespoň dvě hodiny.

  • 2

    Cuketu (nebo lilek) omyjeme a nakrájíme na menší kostičky, papriku očistíme a také nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout a oloupeme.

  • 3

    Do pekáčku dáme trochu olivového oleje, přidáme na kousky nakrájené vařené brambory, zeleninu, nasekaný česnek a zalijeme marinádou z jehněčích kotlet. Vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.

  • 4

    Mezitím lehce naklepeme jehněčí kotletky, osolíme, opepříme, posypeme kořením na souvlaki a usekanou čerstvou saturajkou. Opékáme z každé strany asi 5 minut. Kotletky podáváme s opečenou zeleninou a ozdobíme čerstvou saturejkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace