Jehněčí kýta s olivami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 10 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Jehněčí kýta s kostí 1500 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Zeleninový vývar 300 ml
  • Cibulka lahůdková 200 g
  • Levandule 3 snítky
  • Víno bílé 200 ml
  • Olivy zelené s peckou 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Řapík celeru 300 g
  • Sušená rajčata 150 g
  • Skořice celá 2 ks
  • Olivy černé s peckou 150 g

Postup

  • 1

    Kýtu opláchneme, zbavíme tuku, vykostíme a osušíme. Na povrchu nakrájíme maso do mřížky, osolíme, opepříme a vetřeme olivový olej.

  • 2

    Kýtu dáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a předpečeme při 230 °C asi 20 minut. Pak maso podlijeme vývarem a teplotu snížíme na 180 °C. Kýtu přiklopíme a dusíme asi 80 minut.

  • 3

    Řapíkatý celer a mladou cibulku omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Přidáme je na posledních 20 minut ke kýtě, s několika snítkami levandule, sušenými rajčaty a celou skořicí. Podlijeme částí vína a odkryté dopečeme doměkka.

  • 4

    Po upečení necháme maso v troubě, kterou vypneme. Podlijeme ho zbytkem vína, přidáme olivy, zbylou levanduli a necháme 10 minut odpočinout. Kýtu nakrájíme, podáváme s dušenou zeleninou a čerstvou bagetou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace