Jehněčí maso s patizonem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Olej olivový 4 lžíce
  • Bazalka 1 snítka
  • Oregano 1 snítka
  • Cibule 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajčata masitá 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Bobkový list 2 ks
  • Víno bílé 150 ml
  • Česnek 3 stroužky
  • Patizon 1 ks
  • Jehněčí kližka 600 g

Postup

  • 1

    Jehněčí maso zbavíme blan a nakrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme cibuli. Pak přidáme nakrájené maso a orestujeme ho ze všech stran.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Na mírném ohni ho dusíme asi 45 minut. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody. Během této doby očistíme a nakrájíme patizon, lilek, rajčata a česnek.

  • 3

    Po 30 minutách přidáme k masu nakrájenou zeleninu, nasekané bylinky, bobkový list a společně dusíme doměkka. Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem a podáváme například s bílým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace