Jelení ossobuco z Piemontu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Šalotka 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Lišky 100 g
  • Víno červené 200 ml
  • Olivy černé 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Řapík celeru 2 ks
  • Jelení kližka s morkovou kostí 800 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajčatové pyré OTMA 250 ml
  • Kapary 2 lžíce
  • Tymián 2 snítky

Postup

  • 1

    Šalotky, česnek, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpálíme olej, vložíme plátky masa, osolíme je, opepříme a opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme na talíř a uložíme na teple.

  • 2

    Na výpeku necháme zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a očištěné lišky a orestujeme dozlatova. Vmícháme rajčatové pyré, zalijeme vínem a krátce povaříme.

  • 3

    Přidáme kapary a olivy a vložíme opečené maso. Ochutíme tymiánem a podlijeme trochou vody nebo vývaru.

  • 4

    Přiklopíme a zvolna dusíme asi 70 minut doměkka. Během dušení podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec dochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme například s pečenými bramborami na rozmarýnu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace