Jelení paštika


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 10 minut
  • 20 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brusinky Hamé 90 g
  • Vepřová játra 370 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Víno červené 100 ml
  • Pepř 5 kuliček
  • Jelení kýta 370 g
  • Cibule 1 ks
  • Smetana 30% 125 ml
  • Máslo 125 g
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    V hrnci na lžíci másla nechte zesklovatět cibuli. Přidejte propasírovaný česnek a na kostičky nakrájenou jelení kýtu. Orestujte, přidejte na kousky nakrájená játra a osmahněte.

  • 2

    Jakmile pustí šťávu, přilijte víno a smetanu. Promíchejte, přidejte pepřové kuličky a přiveďte k varu. Snižte teplotu a duste pod pokličkou doměkka – zhruba 2 hodiny.

  • 3

    Hrnec sundej z plotny, do směsi vmíchejte zbytek másla, nechte rozpustit a tyčovým mixérem vše rozšlehejte.

  • 4

    Vzniklou paštiku osolte podle chuti, vmíchejte do ní Hamé Brusinky a naplňte jí větší zavařovací sklenici se šroubovacím uzávěrem. Nechte vychladnout a podávejte na čerstvém pečivu.


Nahrávám