Jelení plec po burgundsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Jelení plec 1000 g
  • Mrkev 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 3 lžíce
  • Bobkový list 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Šalotka 16 ks
  • Slanina 100 g
  • Celer 0.25 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej olivový dle potřeby
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Tymián dle chuti
  • Víno červené 750 ml

Postup

  • 1

    Jelení plec očistíme a nakrájíme na větší kostky. Slaninu, mrkev, celer a cibuli nakrájíme na kostičky a nasypeme do většího kastrolu. Pokud je slanina libovější, přidáme trochu oleje a opékáme. Ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek. Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme ji.

  • 2

    Kostky masa obalíme v hladké mouce. Do kastrolu přilijeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak přidáme protlak, bobkový list a tymián. Vrátíme zpět zeleninovou směs se slaninou a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme alespoň dvě hodiny.

  • 3

    Mezitím oloupeme cibulky, vložíme je na plech a pokapeme olivovým olejem. Promícháme je lžící, aby se v oleji dobře obalily a pečeme asi 25 minut při 160 °C. Asi 20 minut před koncem dušení přidáme pečené cibulky k masu. Hotové jelení maso podáváme s bagetou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace