Jitrnice s bramborami zapečenými se zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 1000 g
  • Cukr krystal dle chuti
  • Jitrnice 4 ks
  • Zelí kysané 400 g
  • Olej rostlinný na smažení
  • Sůl dle potřeby
  • Slanina uzená 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Kmín drcený špetka

Postup

  • 1

    Brambory se zelím rozprostřeme do pekáčku. V troubě je při 190 °C zapečeme dozlatova.

  • 2

    Jitrnice jehlou několikrát propícháme, aby při opékání nepraskaly. Pak je zvolna opečeme na oleji dozlatova. Podáváme se zapečenými bramboram.

  • 3

    Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Scedíme je a rozmačkáme.

  • 4

    V pánvi orestujeme nadrobno nákrájenou slaninu, nasekanou cibuli a kmín. Přidáme zelí a podusíme ho doměkka. Pak ho dochutíme cukrem a promícháme s bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace